Wij hebben veel ervaring met AFAS Profit, Insite en een goede mensenkennis. Met inzet en ondersteuning zorgen we er samen voor dat jouw AFAS-omgeving goed blijft werken.

Wat is functioneel beheer

Functioneel beheer is een essentieel onderdeel van een organisatie, dat ervoor zorgt dat diverse systemen, applicaties en processen optimaal functioneren. Het gaat om het beheren en optimaliseren van de functionaliteiten van deze systemen, zodat ze aansluiten bij de behoeften en doelen van de gebruikers. Dit betreft niet alleen IT-gerelateerde zaken, maar ook het begrijpen van de bedrijfsprocessen en het vertalen van de wensen van de gebruikers naar concrete oplossingen.

Een functioneel beheerder speelt een cruciale rol in dit proces. Ze fungeren als de brug tussen de gebruikers en de IT-afdeling. Ze hebben diepgaande kennis van de gebruikte applicaties en systemen, evenals de relevante wet- en regelgeving die van toepassing is op de organisatie. Hierdoor kunnen ze wijzigingen doorvoeren, nieuwe functionaliteiten implementeren en eventuele storingen oplossen.

Een goed functioneel beheerproces is gericht op een transparante samenwerking met de gebruikers. De behoeften en vragen van de gebruikers staan centraal, en de functioneel beheerder zorgt ervoor dat deze goed begrepen en vertaald worden naar concrete acties. Daarnaast is het monitoren van de performance van de applicaties en systemen een belangrijk onderdeel van het werk. Dit stelt de functioneel beheerder in staat om proactief verbeteringen voor te stellen en de gebruikerservaring te optimaliseren.

Kortom, functioneel beheer is een onmisbaar onderdeel van een organisatie. Het zorgt voor het optimaal benutten van systemen en applicaties, waardoor de gebruikers efficiƫnter kunnen werken en de organisatie haar doelen kan bereiken. Een goede functioneel beheerder speelt hierbij een sleutelrol en zorgt voor een naadloze samenwerking tussen gebruikers en IT.

Wat valt onder functioneel beheer AFAS

Onder het beheren van Profit en Insite van AFAS Software B.V. valt onder andere:

  • De inrichting van AFAS Profit blijft aansluiten op de eisen van je organisatie;
  • de uitvoering van de processen in AFAS Profit op de juiste wijze kan plaatsvinden;
  • de gebruikersorganisatie op de juiste wijze gebruik maakt van AFAS Profit.
  • nieuwe funtionaliteiten inrichen
  • Workflows inrichten
  • Wijzigingen doorvoeren

Bouw en vertrouw op de kennis van JZO Consultancy

Als AFAS Expert zorgen wij voor een professionele aanpak en bieden wij oplossingen die niet standaard zijn. Wij hebben diepgaande kennis van de AFAS software en kunnen ervoor zorgen dat het optimaal voor jou werkt.

JZO Consultancy weet als AFAS Expert wat er mogelijk is, en is eerlijk over wat er niet kan. Schakel ons in voor structureel beheer of op ad-hoc basis.

Wet- en Regelgeving

AFAS Software B.V. voegt automatisch wijzigingen vanuit de overheid toe aan de applicatie. Gebruikers moeten nieuwe versies deels zelf instellen en nieuwe functionaliteiten zijn vaak standaard uitgeschakeld.

JZO Consultancy weet wat er veranderd is en kan deze veranderingen voor jou toepassen en inrichten. Ook ondersteuning bij een nieuw jaar of jaarovergang is mogelijk.